Naula Design – Kreativ presentation för Shoptalk 2017

Naula Design – Kreativ presentation för Shoptalk 2017

Tidigare case med presentation för Looklet, PowerPoint

Presentation för Looklet

Exempel på presentations-case för Looklet, skapad i Microsoft Office PowerPoint med alternativ version även för Apple Keynote.

Många som hör ordet ”presentation” eller ”powerpoint” ryser till direkt. Det beror nog till stor del på de många dåliga presentationer vi tvingats genomlida. Inom utbildningar, på kurser och inte minst på arbetsplatser. Min teori är att de allra flesta som använder PowerPoint helt missar poängen med det visuella hjälpmedel bildspelet faktiskt ska vara. Vare sig du är en tränad och van talare eller en nervös nybörjare så kan väl planerade slides hjälpa både dig och publiken. Likaså kan en dålig design stjälpa dig som talare, din presentation och ditt budskap.

Jag kan bistå både med att planera ditt innehåll från start (t ex arbeta med storytelling) eller genom att komma in i slutet på din process och se över dina befintliga PowerPoint- eller Keynote-slides. Hör gärna av dig så kan du förklara ditt behov.

Se fler exempel på tidigare projekt.

Några enkla tips för en bättre PowerPoint:
  • Våga stå i centrum Tänk på dina slides/bilder som ett visuellt hjälpmedel för publiken, inte ditt manus.
  • Ett budskap per slide Presentera ett eller möjligen några få budskap per slide.
  • Många slides är helt ok Dela hellre upp ditt innehåll på flera slides än att ha väldigt mycket innehåll på en och samma slide.
  • Välj bilder med omsorg Foton och grafik ska vara noggrant utvalda och passa ditt innehåll, om du endast har dem i utfyllnadssyfte är risken stor att de bara stjäl fokus.
  • Enkla avbrott Bryt gärna av en monoton presentationsdesign med en bild som sticker ut, något som kontrasterar dina övriga slides. Kanske ett färgbyte, en otroligt koncist slide med bara ett ord, eller en lite fylligare bild för att kontrastera många innehållsfattiga bilder.
  • Ta hjälp Till sist, be om hjälp eller anlita en grafisk formgivare som arbetar med presentationer. Du har så mycket att vinna på att ta din presentationsdesign på allvar.

Webbplatsen använder cookies.